Cilt bakım kozmetiklerinde hidroksietil selülozun etkinliği ve işlevi

Birçok tüketici, bazı kozmetiklerin "hidroksietil selüloz" kimyasalını içerdiğini görmüştür, ancak bu maddenin etkinliği ve rolü konusunda net değildirler. Hidroksietil selüloz içeren ürünlerin iyi olup olmadığını bilmek istiyorsanız. Bu makale, hidroksietil selülozun cilt üzerindeki etkinliğini, rolünü ve etkisini tanıtacaktır.

HİDROKSİETİLSELLULOZ olarak da adlandırılan HEC, beyaz veya açık sarı, kokusuz, toksik olmayan lifli veya toz halinde bir katıdır,

HEC, kalınlaştırma, askıya alma, dağıtma, emülsifiye etme, bağlama, film oluşturma, nemi koruma ve koruyucu kolloidler sağlama gibi iyi özelliklere sahip olduğundan, tıbbi ve kozmetik uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde hidroksietil selülozun ana işlevleri saç kremi, yapıştırıcı, emülsiyon stabilizatörü ve film oluşturucu maddelerdir. Risk faktörü, nispeten güvenli olan ve güvenle kullanılabilen 1'dir. Genellikle hamile kadınlar üzerinde etkisi yoktur. Baz selüloz sivilce yapmaz.